Siirry pääsisältöön

Esittely

HOI! Aloitan tämän blogin kirjoittamisen ihan perus setillä, missä kerron kuka olen ja miksi ihmeessä rupesin blogia kirjoittamaan. Nimeni on Markus Paakkunainen, opiskelen kolmatta vuotta materiaalitekniikkaa ja tämä blogi kuuluu meikäläisen insinööriopintoihin Lahden ammattikorkeakoulussa, jossa teen opintojaksoa nimikkeellä työn opinnollistaminen. Hieno nimi yksinkertaistettuna: teen töitä Lahden ammattikorkeakoulun alla toimivalle TKI-yksikkö FuMaTecille ja saan siitä opintopisteitä (Ei. En saa palkkaa). Päivät on yleensä pitkiä, mutta onneksi suhteellisen vapaita, koska saan vaikuttaa tosi paljon omaan tekemiseeni. Tässä ohessa toimin vielä Lahden Insinööriopiskelijat LIRO ry:n puheenjohtajana eli sieltäkin suunnasta saan aikaa kulutettua jokseekin paljon. Tykkään siitä, kun on paljon tekemistä ja saa olla mukana päätöksenteoissa. Saattaa kuulostaa hullulta, mutta kyllä näissä hommissa on aina omat hyvät ja huonot puolensa.

No mikä se FuMaTec sitten on? FuMaTec on tosissaan Lahden ammattikorkeakoulun alla toimiva Tutkimus-, kehitys- ja innovaatioyksikkö (TKI-yksikkö), joka tuottaa yrityksille testaus-, asiantuntija- ja suunnitelupalveluita. Siinä samassa se toimii myös oppimisympäristönä, joka hankkii opiskelijoille yrityshankkeita. Eli ei istuta paljon luennoilla. Tällä hetkellä on menossa sellainen innovation scout-hanke, josta lisää jatkossa. Stay tuned. Tein viime viikolla myös hienot Facebook sivut FuMaTecille, joten sieltä lisätietoja.

Tänne blogiin ajattelin jakaa kaikki hyvät ja huonot asiat, kahvin läikkymisistä päivän kohokohtiin. Keskityn kuitenkin kertomaan tästä opintojakson etenemisestä, koska tällaista ei ole ennen Lahden ammattikorkeakoulussa kokeiltu, ainakaan tällä nimikkeellä. Hope so tästä saa jotain irti ja koet kipinän sydämmessä, että tämä olisi myös se sinun tapa opiskella! Kommentoida saa ja se on jopa hyvin suotavaa, koska en ole ennen mitää vastaavaa tehnyt ja ainoat pitkät tekstit mitä olen tehnyt, ovat olleet projekti- tai tutkimusraportteja. Voitte vaan kuvitella kuinka laahaavaa ja tylsää jargonia ne on ollut. Ne ketkä meikäläisen jo tuntee niin tietää, että olen aika suorapuheinen ja välillä myös kovaääninen ja käytän paljon voimasanoja. Ne ketkä ei tunne, luultavasti tunnistavat henkilön näiden tekstien lukemisen jälkeen näkemättäkin. Pyrin kirjoittelemaan vähintään kerran viikossa jotain tekstiä tänne, mutta yleensä silloin, kun on jotain kirjoitettavaa (of course). Ohessa vielä kuva meikäläisestä ja parista kaverista Tekun DuuniExpo-ständiltä 25.1.2017 (olen tuo blondi tuossa etualalla).


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

DuuniExpo 2017!

DuuniExpo 2017... Oih. Ensimmäistä kertaa pääsin vähän suunnittelemaan ständialuetta ja sain kullanarvoista kokemusta siitä, kuinka 15 neliömetriin saadaan mahdutettua 5 eri projektia ja kutakuinkin 20 ihmistä. Ei ollut ainakaan liikaa tilaa. Meidän insinöörikokelaiden paikka oli messuhallin perällä LAMK:n ständin yhteydessä, ihan vasemmassa laidassa ulko-ovelta katsottuna. Alueelle mahtui VR-laite, LiMu-radio, REISKAtex-tekstiililajittimen esittelyvideo, Huippis-hanke sekä Kampuskaluste-projekti. Meinasin lentää roskikseen puolessa välissä messupäivää (kyllä, luit oikein. Roskikseen), kun arvostelin vähän ehkä liikaa kampuskalusteita. Onneksi pojat kyseenalaistivat moitteeni niin hyvin, että saivat meikäläisenkin ylipuhuttua oikeasti tykkäämään niistä. Ständialueen kasailut tapahtuivat tiistaina 24.1.2017 ja itse messupäivä oli 25.1.2017.

Saimme toisen insinöörikokelaan kanssa toimeksiannon viime vuoden marraskuussa, että tekulaiset voisivat ottaa koppia DuuniExpon tekniikan alan stä…

Kahden viikon rutistus

Hetki on mennyt, kun viimeksi pääsin kirjoittelemaan tänne mitään, mutta nyt löyty siihen sopivasti aikaa. Viimeiset kaksi viikkoa on ollut ehkä kiireisimpiä, mitä olen opiskeluiden aikana kokenut. Kokouksia, ständejä, kokouksia, järkkäilyjä, myyntiä ja kokouksia. Mistäs sitä nyt aloittaisi.

Viikko sitten maanantaina 13.2. alkoi aamu ihan normaalisti. Jaksoin nousta sängystä vasta joskus yhdeksän aikoihin ja päädyin koululle kymmenen jälkeen kontaktoimaan yrityksiä Inssiforum 2017-tapahtuman iltatilaisuudesta. Kuten jo taisin aikasemmin mainita, niin meikäläisen hommiin kuuluu tässä kevään aikana myydä Inssiforumin iltatilaisuuteen yrityksille ja yhdistyksille paikkoja, johon pääsee ständeilemään ja markkinoimaan itseään eri alojen insinöörikouluttajille. Se ei ole mitään kovin helppoa myyntiä, koska moni yritys ei koe hyötyvänsä siitä niin paljon, kuin itse näkisin sen. Hyvää kokemusta silti. No siinä päivän mittaa kontaktoitiin eri alojen yrityksiä ja päästiinkin juttelemaan monen k…