Siirry pääsisältöön

Uutta, uutta ja uutta

Tämä viikko menikin aika nopeasti ohi. Sunnuntai-maanantai välisenä yönä yritettiin nukkua viikonlopun univelat pois ja maanantai-aamuna herätys soi taas 6.45. Univelka näkyi ehkä siinä, että herätyskellon soidessa otin puhelimen korvalle ja vastasin siihen. Tunsin oloni erittäin viisaaksi... Siinä taas aamusuihkuun, jonka jälkeen aamukahvi nassuun ja 8.30 tekulle kokoukseen. Tällä kertaa kokousteltiin oppimisympäristö-iltapäivästä, joka on siis tapahtuma opiskelijoille, jossa olisi tarkoitus esitellä erilaisia LAMK:n oppimisympäristö ja vaihtoehtoisia tapoja opiskella. Opiskelijat saavat tällä kertaa suunnitella ja toteuttaa tuon tapahtuman ja meikäläisen hommaksi tuli etsiä siihen porukka tekemään. Kokouksen jälkeen valuin taas LIROn toimistolle kirjoittelemaan pari sähköpostia ja lähdin jo 12 aikaan kotiin päin. Kotona vielä pari kesätyöhakemusta ja sitten lopettelin tekemisen siltä päivältä.

Maanantai-iltana tuli vielä sähköpostia opintokoordinaattorilta, että Helsingin Sanomat olivat lähestyneet LAMKia ja halusivat haastatella opiskelijoita LAMK:n ja LUT:n (Lappeenrannan yliopisto) yhdistymisestä. Meikäläiselle ohjattiin tuo viesti parin muun opiskelijan lisäksi ja vastasinkin sitten, että voin tulla haastateltavaksi. Haastattelu järjestyi keskiviikolle ja samalla otettiin pari kuvaakin. Nämä tälläiset on niitä asioita, mihin pääsee mukaan, kun osallistuu aktiivisesti erilaisiin kehittämistapahtumiin. Ehkä meikäläisestä ei julkkista tällä tule, mutta onhan se hienoa nähdä oma naamansa lehdessä varsinkin, kun Helsingin Sanomat on ainoa lehti Kauppalehden kanssa, mitä luen lähes päivittäin. 

Tiistaina käytiin äidin kanssa Ikeassa, koska ajattelin pitää nyt vapaapäivän, kun ei ollut mitään sovittuja tapaamisiakaan. Ikeasta tarttui mukaan uusi sohvapöytä, matto, kunnon tyynyt ja ruokapöydän tuolit. Tämä nyt ei hirveästi liittynyt aiheeseen, mutta ajattelin kertoa, jos jotain kiinnostaa. Paras hetki reissusta oli, kun löysin Biltemasta ison korillisen niitä helvetin kumiankkoja, mitkä ulisee, kun niitä puristaa. Voitte kuvitella, kuinka se koko halli kaikui. Äitiä hävetti. Alla on video tästä meikäläisen tähtihetkestä!

video


Keskiviikkona aamu alkoi Innovation Scout-hankkeen suunnittelupalaverilla. Suunniteltiin Felmanniassa hankkeen porukan kanssa tulevia työpajoja ja saatiin päivätkin lyötyä lukkoon. Sain myös itsellekkin viimein vähän selkeämmäksi, mikä se meikäläisen varsinainen rooli on. Innovation Scout siis on hanke, jossa on tarkoitus järjestää erilaisia työpajoja hankkeiden, opinnäytetöiden ja yritysyhteistyön kehittämiseksi. Tästä hankkeesta tulette luultavasti kuulemaan lisää, koska tämän olisi tarkoitus kestää koko vuoden. Näihin työpajoihin kaivataan niin asiantuntijoita, kuin opiskelijoitakin mukaan, riippuen tietysti työpajan teemasta. Meikäläisen rooli näissä työpajoissa on tilojen varaaminen, eri ihmisten ja osallistujien kontaktointi sekä työpajojen suunnitteluun ja toteutukseen osallistuminen aina tapauskohtaisesti. Todella mielenkiintoinen hanke, vaikkakin aika tiukalla aikataululla joudutaan menemään ja eipä tuota aikaa ainakaan liikaa ole... Siinä yhden maissa saapuikin sitten Helsingin Sanomien edustaja haastattelemaan minua ja kahta muuta opiskelijaa ja kuulemma ensi viikolla tulisi juttu ulos. Nyt kaikki ensi viikolla innokkaina tarkkailemaan Helsingin Sanomien nettisivuja tai fyysistä lehteä!

Keskiviikko-iltapäivällä sain vähän lisää tekemistä, kun minua pyydettiin tekemään LAMK:lle uutiskirjeitä. Torstaiksi varattiin koulutus, johon osallistuin ja siellä opeteltiin käyttämään uutiskirjeiden luomiseen tarkoitettua ohjelmaa. Helppo ohjelma. Keskiviikko-iltana myös siivottiin LIROn toimisto perusteellisesti hallituksen kanssa. Siihen upotettiin 3-4 tuntia ja, kuten varmaan jokaikinen mies osaa samaistua, eihän se mitään herkkua ole. Jumalauta sitä tavaran määrää... Noh, saatiin toimisto siivottua ja aateltiin sitten porukalla painua Lahden Amarilloon istumaan iltaa. 

Torstai-aamuna, todella heikosti nukutun yön jälkeen, painelin NiemiKampukselle, jossa koulutettiin uutiskirjeiden tekoon. Sieltä suoraan tekulle laatutapaamiseen, jossa päästiin antamaan risuja ja ruusuja yleisesti LAMK:sta ja koulutuksesta. Annettiin porukassa tosissaan niitä risuja ja ruusuja. Toivotaan, että palaute menee perille asti. Palautetilaisuuden jälkeen kotiin ja en kyllä tehnyt sinä iltana enää mitään. Makasin sohvalla ja katsoin leffoja, enkä häpeile sitä yhtään. Insinöörit ovat tunnetusti aika kovia tuon alkoholin kanssa ja nostan kyllä hattua niille, ketkä pystyvät asiakkaiden kanssa tinttaamaan aamuun asti ja seuraavana aamuna hieromaan esimerkiksi kauppoja. Meikäläisellä lyö ainakin krapulassa pää ihan tyhjää, mutta ehkä se on vaan harjottelusta kiinni.

Perjantaina lähdin painelemaan koululle siinä 10 aikaan, ja autolle päästyäni huomasin, että ikkunoiden päällä oli sellainen vähintään puolen sentin jääkerros, mitä sai valehtelematta puoli tuntia raaputtaa pois. Talvi, voisitko jo loppua? Kiitos. Koululla tehtiin toimistolle "hallitus-seinä", johon tuli jokaisesta hallituksen jäsenestä kuva ja mikä tehtävä kullakin on. Tämän jälkeen rupesin tekemään uutiskirjeitä, jotka annettiin meikäläisen hoidettavaksi ja siinä kahden jälkeen menin tapaamaan tätä meikäläisen "esimiestä", joka delegoi minulle näitä hommia tässä opintojaksossa. Siellä käytiin läpi lisää hommia, mitä minulle annetaan. Sain muun muassa tarjouspyyntöjen tekoja, lisää markkinointia, uutiskirjeen suunnittelua sekä yleisesti lisää tekniikkaan liittyviä osa-alueita, sillä insinööriksihän tässä opiskellaan. Kuulosti niin mielenkiintoiselta, että pitää tutustua heti alkuviikosta niihin lisää. Illasta vielä mentiin LSI:n (Lahden Seudun Insinöörit) toimistolle liimailemaan jäsenpostiin yhteystietotarroja.

Kuva meidän hallitus-seinästä. Teema kuvissa on hyvin selkeä.
Nyt voin hyvillä mielin aloittaa taas viikonlopun vieton, kun sai hommia eteenpäin. Sanoisin, että mukava, kun ei tarvitse tehdä mitään, mutta ihan kun pystyisin olemaan tekemättä mitään koko viikonloppua. Sen päivän, kun näkisi, että meikäläinen olisi paikallaan... 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

DuuniExpo 2017!

DuuniExpo 2017... Oih. Ensimmäistä kertaa pääsin vähän suunnittelemaan ständialuetta ja sain kullanarvoista kokemusta siitä, kuinka 15 neliömetriin saadaan mahdutettua 5 eri projektia ja kutakuinkin 20 ihmistä. Ei ollut ainakaan liikaa tilaa. Meidän insinöörikokelaiden paikka oli messuhallin perällä LAMK:n ständin yhteydessä, ihan vasemmassa laidassa ulko-ovelta katsottuna. Alueelle mahtui VR-laite, LiMu-radio, REISKAtex-tekstiililajittimen esittelyvideo, Huippis-hanke sekä Kampuskaluste-projekti. Meinasin lentää roskikseen puolessa välissä messupäivää (kyllä, luit oikein. Roskikseen), kun arvostelin vähän ehkä liikaa kampuskalusteita. Onneksi pojat kyseenalaistivat moitteeni niin hyvin, että saivat meikäläisenkin ylipuhuttua oikeasti tykkäämään niistä. Ständialueen kasailut tapahtuivat tiistaina 24.1.2017 ja itse messupäivä oli 25.1.2017.

Saimme toisen insinöörikokelaan kanssa toimeksiannon viime vuoden marraskuussa, että tekulaiset voisivat ottaa koppia DuuniExpon tekniikan alan stä…

Esittely

HOI! Aloitan tämän blogin kirjoittamisen ihan perus setillä, missä kerron kuka olen ja miksi ihmeessä rupesin blogia kirjoittamaan. Nimeni on Markus Paakkunainen, opiskelen kolmatta vuotta materiaalitekniikkaa ja tämä blogi kuuluu meikäläisen insinööriopintoihin Lahden ammattikorkeakoulussa, jossa teen opintojaksoa nimikkeellä työn opinnollistaminen. Hieno nimi yksinkertaistettuna: teen töitä Lahden ammattikorkeakoulun alla toimivalle TKI-yksikkö FuMaTecille ja saan siitä opintopisteitä (Ei. En saa palkkaa). Päivät on yleensä pitkiä, mutta onneksi suhteellisen vapaita, koska saan vaikuttaa tosi paljon omaan tekemiseeni. Tässä ohessa toimin vielä Lahden Insinööriopiskelijat LIRO ry:n puheenjohtajana eli sieltäkin suunnasta saan aikaa kulutettua jokseekin paljon. Tykkään siitä, kun on paljon tekemistä ja saa olla mukana päätöksenteoissa. Saattaa kuulostaa hullulta, mutta kyllä näissä hommissa on aina omat hyvät ja huonot puolensa.

No mikä se FuMaTec sitten on? FuMaTec on tosissaan Lahde…

Kahden viikon rutistus

Hetki on mennyt, kun viimeksi pääsin kirjoittelemaan tänne mitään, mutta nyt löyty siihen sopivasti aikaa. Viimeiset kaksi viikkoa on ollut ehkä kiireisimpiä, mitä olen opiskeluiden aikana kokenut. Kokouksia, ständejä, kokouksia, järkkäilyjä, myyntiä ja kokouksia. Mistäs sitä nyt aloittaisi.

Viikko sitten maanantaina 13.2. alkoi aamu ihan normaalisti. Jaksoin nousta sängystä vasta joskus yhdeksän aikoihin ja päädyin koululle kymmenen jälkeen kontaktoimaan yrityksiä Inssiforum 2017-tapahtuman iltatilaisuudesta. Kuten jo taisin aikasemmin mainita, niin meikäläisen hommiin kuuluu tässä kevään aikana myydä Inssiforumin iltatilaisuuteen yrityksille ja yhdistyksille paikkoja, johon pääsee ständeilemään ja markkinoimaan itseään eri alojen insinöörikouluttajille. Se ei ole mitään kovin helppoa myyntiä, koska moni yritys ei koe hyötyvänsä siitä niin paljon, kuin itse näkisin sen. Hyvää kokemusta silti. No siinä päivän mittaa kontaktoitiin eri alojen yrityksiä ja päästiinkin juttelemaan monen k…